TŞOF 81 oda başkanını Kızılcahamam'da topladı

Kızılcahamam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.11.2009 - 23:00, Güncelleme: 16.11.2009 - 23:00 1811+ kez okundu.
 

TŞOF 81 oda başkanını Kızılcahamam'da topladı

Türkiye Şoförler ve Otomobil federasyonu tarafından odalar arasındaki birliktelik ve kaynaşmayı sağlamak, şoför ve nakliyeci esnafının sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla, bu yıl içerisinde tüm oda başkanlarının katılacağı bölge toplantıları yapmaya karar veren TŞOF, onuncu toplantısını Kızılcahamam Patalya Otelde 10 il ve 71 ilçe oda başkanın katılımı ile gerçekleştirdi.

Türkiye Şoförler ve Otomobil federasyonu tarafından odalar arasındaki birliktelik ve kaynaşmayı sağlamak, şoför ve nakliyeci esnafının sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla, bu yıl içerisinde tüm oda başkanlarının katılacağı bölge toplantıları yapmaya karar veren TŞOF, onuncu toplantısını Kızılcahamam Patalya Otelde 10 il ve 71 ilçe oda başkanın katılımı ile gerçekleştirdi. . Toplantıda bir konuşma yapan TŞOF genel başkanı Fevzi Apaydın şunları söyledi. “Yıllardır yapılmakta olan plansız ve programsız yolcu ve yük taşımacılığı bugün esnafı zor durumda bırakmıştır. Ülkemizde karayollarında yapılan yolcu ve yük taşımacılığı yaklaşık %90 lar seviyesindedir. Ab ülkelerinde ise bu oran % 45 - % 60 seviyesindedir. Ülkemizdeki toplam ağır vasıta sayısı tüm ab ülkelerinin 10 katına eş değerdedir. Her ne kadar devlet karayolları ağı yeniden inşa edilmekte ve ilave yollar yapılmakta ise de maalesef fiziki yapısı, geometrik yapısı Avrupa standartlarında değildir. Daha çok bölünmüş yol yapılmalı ve otoyollara yenileri eklenmelidir. Biliyoruz ki; ülkemizde her bin kişiye düşen otomobil sayısı 100 civarında iken ab ülkelerinde bu rakam 500’ün üzerindedir. Ülkemiz insanı henüz gelişmiş ülke insanları kadar trafik, yaşam ortaklığı kurallarına yeterince riayet etmemekte, bildiği sandığı şeyleri çok iyi bilmediği ve gereklerini de yerine getirmediği anlaşılmaktadır” dedi Apaydın konuşmasına şöyle devam etti “Şoför esnafı, ülkemiz ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. Şehir içi yolcu ve yük taşımasında, şehirlerarası yük ve yolcu taşımasında, uluslararası yük ve yolcu taşımasında öğrenci ve personel servis araçlarının kullanımında çalışan şoförlerin oranı % 80’dir. % 20’si ise araç mal sahipleridir. Hizmetleri sınırsız olup,  insanoğlunun doğuşundan ölünceye kadar olan sürede hep şoför vardır. Bu nedenle meslek eğitimi çok önemlidir. 1964 yılında kabul edilen ve 2005 yılına kadar yürürlükte kalan 507 sayılı esnaf ve sanatkârlar kanununda “Geçimini sınırlı olarak kamyonculuk, otomobilcilik ve şoförlükle temin eden kimseler” meslek odalarına üye olabiliyorlardı. 2005 yılında yürürlüğe giren 5362 sayılı esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları kanunu ile federasyonumuza bağlı meslek odalarında 2.010.528 olan üye sayımızdan vergi mükellefi olmadıkları gerekçesiyle 1.616.029 kişisi kayıtlardan silinerek, üye sayımız 394.499 kişiye düşmüştür.1.616.029 kişinin üyeliği odadan silinmek zorunda bırakılmıştır.  Bu düzenleme ile şoförlerimiz esnaflıktan çıkarılarak, sosyal güvencesiz ve eğitimsiz bırakılmıştır. 2005 yılından sonra trafik kazalarında meydana gelen artışların bu uygulamadan kaynaklandığını ileri sürmek herhalde yanlış olmaz” dedi.              
Türkiye Şoförler ve Otomobil federasyonu tarafından odalar arasındaki birliktelik ve kaynaşmayı sağlamak, şoför ve nakliyeci esnafının sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla, bu yıl içerisinde tüm oda başkanlarının katılacağı bölge toplantıları yapmaya karar veren TŞOF, onuncu toplantısını Kızılcahamam Patalya Otelde 10 il ve 71 ilçe oda başkanın katılımı ile gerçekleştirdi.

Türkiye Şoförler ve Otomobil federasyonu tarafından odalar arasındaki birliktelik ve kaynaşmayı sağlamak, şoför ve nakliyeci esnafının sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla, bu yıl içerisinde tüm oda başkanlarının katılacağı bölge toplantıları yapmaya karar veren TŞOF, onuncu toplantısını Kızılcahamam Patalya Otelde 10 il ve 71 ilçe oda başkanın katılımı ile gerçekleştirdi.

.

Toplantıda bir konuşma yapan TŞOF genel başkanı Fevzi Apaydın şunları söyledi. “Yıllardır yapılmakta olan plansız ve programsız yolcu ve yük taşımacılığı bugün esnafı zor durumda bırakmıştır. Ülkemizde karayollarında yapılan yolcu ve yük taşımacılığı yaklaşık %90 lar seviyesindedir. Ab ülkelerinde ise bu oran % 45 - % 60 seviyesindedir. Ülkemizdeki toplam ağır vasıta sayısı tüm ab ülkelerinin 10 katına eş değerdedir. Her ne kadar devlet karayolları ağı yeniden inşa edilmekte ve ilave yollar yapılmakta ise de maalesef fiziki yapısı, geometrik yapısı Avrupa standartlarında değildir. Daha çok bölünmüş yol yapılmalı ve otoyollara yenileri eklenmelidir.

Biliyoruz ki; ülkemizde her bin kişiye düşen otomobil sayısı 100 civarında iken ab ülkelerinde bu rakam 500’ün üzerindedir. Ülkemiz insanı henüz gelişmiş ülke insanları kadar trafik, yaşam ortaklığı kurallarına yeterince riayet etmemekte, bildiği sandığı şeyleri çok iyi bilmediği ve gereklerini de yerine getirmediği anlaşılmaktadır” dedi

Apaydın konuşmasına şöyle devam etti “Şoför esnafı, ülkemiz ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. Şehir içi yolcu ve yük taşımasında, şehirlerarası yük ve yolcu taşımasında, uluslararası yük ve yolcu taşımasında öğrenci ve personel servis araçlarının kullanımında çalışan şoförlerin oranı % 80’dir. % 20’si ise araç mal sahipleridir. Hizmetleri sınırsız olup,  insanoğlunun doğuşundan ölünceye kadar olan sürede hep şoför vardır. Bu nedenle meslek eğitimi çok önemlidir.

1964 yılında kabul edilen ve 2005 yılına kadar yürürlükte kalan 507 sayılı esnaf ve sanatkârlar kanununda “Geçimini sınırlı olarak kamyonculuk, otomobilcilik ve şoförlükle temin eden kimseler” meslek odalarına üye olabiliyorlardı.

2005 yılında yürürlüğe giren 5362 sayılı esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları kanunu ile federasyonumuza bağlı meslek odalarında 2.010.528 olan üye sayımızdan vergi mükellefi olmadıkları gerekçesiyle 1.616.029 kişisi kayıtlardan silinerek, üye sayımız 394.499 kişiye düşmüştür.1.616.029 kişinin üyeliği odadan silinmek zorunda bırakılmıştır.  Bu düzenleme ile şoförlerimiz esnaflıktan çıkarılarak, sosyal güvencesiz ve eğitimsiz bırakılmıştır. 2005 yılından sonra trafik kazalarında meydana gelen artışların bu uygulamadan kaynaklandığını ileri sürmek herhalde yanlış olmaz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kizilcahamamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.