Âlimin Ölümü Alemin Ölümüdür;
GOCA MÜFTÜ
Necip Hocam Yüce Dağların Zirvesi gibiydin
Necip Aydın Hocamız hayatını irşada ve tebliğe adamış. Ailesinden önce içinde bulunduğu toplumun ihtiyaçlarını düşünmüştür. 3İ ile formüle edilecek bir hayattı onun ki: İslam, İhlâs ve. İLİM. Yaşadığı dönemin zor şartlarında imkânsızlıklara ve zorluklara teslim olmayarak topluma faydalı insan yetiştirmek için mücadelesini sürdürmüş şimdiki K.Hamam Müftülüğü binasını ve K.Hamam İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonunuzun yapılmasına öncülük etmiştir. İmam Hatipler kapanma aşamasına Geldiğinde köylerden Tek,Tek Öğrenci Toplamaya yardımcı olmuştur.
Âlimin Ölümü Alemin Ölümüdür; Bize okuduğu kitapları, hocalarını ve aldığı dersleri onlarla olan anılarını anlatırken o günlere giderdi. Çok canlı bir hafızası vardı. Çilekeş hayatının acıları alnın çizgilerinde ve tebessümünde hissedilirdi.
Bastonuna dayanıp dinlenerek yürüyüşü, her sokak başında durup başını kaldırıp müteessir tebessümle etrafını selamlaması ne güzeldi. Kızılcahamam için büyük bir değerdi Hocam. Herkes ona Goca Müftü derdi. Heybetli ve vakur bir kişiliği vardı. Fakat kibirli değildi. Gayet mütevazı ve sade idi. Sohbeti su gibi, şiir gibiydi. Hocam gönül adamıydı, Sevgi doluydu.Şu yalan dünyaya geldi geleli çekmediği sıkıntı kalmadıHiç şikâyet etmez tam bir sabır ve şükür abidesiydi. Of dediğine sızlandığına hiç şahit olmadım.
O yaşlı haliyle doksanlara dayanmış yaşıyla KİMDER (Kızılcahamam İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği) için Hocam bi Sitelere gitsek dediğimizde hay hay derdi. Hasta ve yaşlı olması nedeniyle çekinerek söylerdik. Ayağını sürüye sürüye yaz ayların sıcağında sitelere hayırsever hemşerilerimize Hocamla giderdik. Bizim zorlandığımız bu faaliyetlerde hocamın hiç sesi çıkmazdı. Ne zaman kendisine müracaat etsek peki gençler derdi. Biz onun bu hallerine hep hayranlıkla ve gıpta ile bakmışızdır. Yolculuklarımızda Susuz Köyündeki İmamlık günlerini,Mamacı zade Osman Hocayı,Ova ağalarını ve sohbetlerin o kadar hoş anlatırdı ki yolculuk bitiverirdi.
Süleyman Acar Bey’in girişimi ile TRT Anadolu’da “Bir De Bana Sor” programına çıkmış hayatını anlatmıştı da çok sevinmiştik. Çünkü biz burada yerel imkânlarla böyle bir şey yapmak istemiştik. Hocamızın hayatı ve anıları gelecek kuşaklara kalsa arzusunda idik. TRT Anadolu’da “Bir De Bana Sor” programı çok iyi bir rastlantı oldu. Vesile olanlardan Allah razı olsun.
“ K.Hamam hafızlar yatağı” unvanını devam ettirmek için var gücü ile uğraş vermiştir. O amaçla da bir ömür harcadı. Her hayır hizmetinde vardı. Dünyayla işi olmazdı. Yaşantısı ile herkeste iz bırakmıştır. Birkaç yıl önce derin bir nefes çekerek, bazı hizmetler için çok geç kaldık demesini hala unutamıyorum. Yaptıklarını yeterli bulmuyordu. Orta öğretimde çok ihtiyaç olan ve açılacak yüksek okul için yurt çalışmasını çoktan yapmalıydık dedi ve ekledi talebe yetiştirmek öğrenci faaliyetlerine yeteri kadar zaman harcamadık… Hocam ben buradan sizi sevenlere sizin adınıza duyurmuş olayım. Sizden etkilenen sohbetlerinizle büyüyen nice genç var. Sokağa çıksak herkes sizden bir şeyler anlatacak hayır dua edecektir. Aslında yazacak ne çok şey var. İleriki zamanlarda bir sempozyum düzenlenmesi gerekmekte. Sizi anlamaya ve anmaya vesile olması temennisindeyim.
Hocam Sevgiliyekavuştu. Allah ondan razı olsun. Hocam Rasulullaha komşu olasın, mekânın cennet olsun. Yabanabatta inşallah yerinizi dolduracak varisleriniz yetişir.
Hacı Ünal